Skip to main content

Zoals ook in het RAM Magazine op 3 oktober door Maarten Schiphorst is opgenomen: het gaat goed met Breekland.
Bedrijvenpark Breekland in Oudkarspel doet het goed. Goede bereikbaarheid, ruime opzet, duurzaamheid en flexibiliteit zijn enkele sterke punten.
Deze eigenschappen zorgen er voor dat er, ook door de coronacrisis economische zware tijden, vanuit het bedrijfsleven toch volop interesse blijft voor kavels op het bedrijvenpark in Langedijk.
Op Breekland in Oudkarspel wordt ruimte geboden aan diverse bedrijven van klein tot groot, starter of gevestigd.
Breekland scoort ‘excellent’ volgens de Next Economy Effect Rapportage van Stec Advies, het bureau dat in opdracht van de fusiegemeente de vitaliteit en potentie van de werklocaties onderzoekt.
“Het bedrijvenpark scoort dus goed. Dat zagen we in het onderzoek, daarin scoorde het excellent op ‘circulariteit en duurzaamheid’, ‘smart industry & logistics’ en de uitstraling van het park. En ook de gronduitgifte gaat dit jaar beter dan 2019.
Tuurlijk zagen we een dip in het voorjaar, maar er zijn toch nog veel ondernemers die nu juist kiezen voor uitbreiding”, aldus Breekland-accountmanager Joost Kamps.
Het bedrijvenbestand op Breekland groeit gestaag. “Afgelopen jaar zijn weer diverse mooie ontwikkelingen te zien geweest op Breekland, zoals de uitbreidingen bij PAT Europe en de oplevering van de nieuwbouwplannen van Microtherm Kunststofbewerking en Twenty Two Import en het bedrijfspand voor de buitendienst van de werkorganisatie van de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard, het eerste pand in de regio dat aan de BENG-norm voor duurzaamheid voldoet.”

Welkome ontwikkelingen – YongLi met bedrijfsuitbreiding
En vlak voor de zomer heeft de gemeente Langedijk grond kunnen uitgeven voor een bedrijfsuitbreiding van de YongLi Group. Zij waren in 2008 één van de pioniers op Breekland. Joost Kamps: ,,De bouw van de uitbreiding is deze zomer gestart. YongLi Group is een wereldwijd opererende onderneming en heeft een ruim scala van gecoate transportbanden. Dat Yongli kiest voor verdere versterking van hun positie op Breekland is een zeer welkome ontwikkeling en goed voor de verdere uitbouw van de werkgelegenheid in onze gemeente. ”De accountmanager geeft aan dat afgelopen zomer, na een korte afwachtende periode, de uitgifte van kavels weer op gang is gekomen. ,,Een goede ontwikkeling en goed voor de werkgelegenheid. Verder worden de komende tijd diverse beheerzaken opgepakt. Zo komt er meer groen op het terrein en wordt het traject Keurmerk Veilig Ondernemen weer opgepakt voor het gehele bedrijfspark.”

Bedrijven die interesse hebben in een kavel op Breekland kunnen meer informatie vinden op deze website breekland.nl of contact leggen met accountmanager Nathalie de Groot – Slotman, 06 – 22038946 (Breekland)

×

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met accountmanager Nathalie de Groot – Slotman, tel: 06 – 22038946

Direct contact