Skip to main content

Niels Boekel van A.N. Boekel Handel BV houdt zich als ondernemer bezig met de export van groente uit Noord-Holland naar heel Europa. Op de Dag van de Ondernemer (19 november) ging wethouder Jasper Nieuwenhuizen bij het bedrijf op bezoek. Een mooie gelegenheid om beide heren een paar vragen te stellen over het ondernemerschap.

Waar kom je ’s morgens je bed voor uit?
Niels: “Ik kom zes dagen in de week blij mijn bed uit om naar mijn werk te gaan. Ik ben nog nooit zonder zin mijn bed uitgegaan om de handel en wandel rondom onze groentehandel te begeleiden. Het motiveert erg om te weten dat de groente uit Noord-Holland die wij exporteren door heel Europa overal in de supermarkten komt te liggen en dat de vrachtwagens van ons transportbedrijf Boekel Leegwater Transport BV (BLT) onze groenten maar ook handel van derden dagelijks bij klanten afleveren.
De zevende dag kom ik trouwens net zo vrolijk mijn bed uit. Dan ga ik lekker voetballen met de veteranen van Con-Zelo uit Waarland.”

Wethouder Nieuwenhuizen: “Ontbijten met het gezin. Gezond ontbijten en elkaar even zien voordat we ieder onze weg gaan om die dag weer lekker aan de slag te gaan vind ik belangrijk.”

Wat maakt Dijk en Waard nu dé plek om te ondernemen?
Niels: “Ondanks de afwezigheid van snelwegen in onze buurt hebben we hier toch een hele goede verbinding naar de A7 en A9 toe. Voor een bedrijf als deze, dat afhankelijk is van productleveranciers of klanten uit de kop van Noord-Holland is dit echt een toplocatie.”

Wethouder Nieuwenhuizen: “De gemeente zorgt ervoor dat ondernemers snel antwoord krijgen op vragen die ze aan ons stellen. Daarvoor kunnen ze terecht bij onze bedrijfscontactfunctionarissen. Verder zorgen we voor voldoende ruimte om te ondernemen en kijken we samen met ondernemersverenigingen naar wat nodig is om goed te kunnen ondernemen in de toekomst. Denk hierbij aan bestemmingsplannen, voorlichting op duurzaamheid maar ook aan het goed houden van de bereikbaarheid.”

Wat is je allergrootste wens voor 2022?
Niels: “Naast onze transporttak Boekel Leegwater Transport (BLT) gaan wij in 2022 de Boekel Leegwater Service (BLS) oprichten. De BLS richt zich op het onderhoud en wassen van ons eigen wagenpark en dat van derden. Eén van mijn wensen is natuurlijk dat ook dat een succesvolle tak van ons bedrijf wordt.
Daarnaast hoop ik dat het zakenleven weer een beetje normaal gaat worden. De markt is op hol geslagen, er zijn torenhoge kosten door de prijsstijgingen van grondstoffen en energie. Als het al beschikbaar is, dan zijn er lange levertijden. Dit werkt blokkerend en frustrerend, en aan ondernemen anno 2021 zitten al genoeg haken en ogen, dus daar willen we dit liever niet bij hebben.”

Wethouder Nieuwenhuizen: “Uit het diepste van mijn hart: een goede gezondheid voor zowel het bedrijf als de medewerkers en de ondernemers.”

Een vraag voor Niels alleen: Jij hebt het één dag voor het zeggen in Dijk en Waard, waar ga je mee aan de slag?
Niels: “Dan begin ik ‘s morgens met de regelgeving vereenvoudigen. Het is niet zo dat alle regels versoepeld moeten worden, maar dat alles duidelijker en simpeler uitvoerbaar wordt. Daar heb ik niet lang voor nodig op deze dag. Na de middag ga ik dan de bureaucratische molen kortwieken. Dat moet veel slagvaardiger worden, zodat een ondernemer sneller actie kan ondernemen bij toekomstplannen.”

De laatste vraag is voor de wethouder: wat typeert ondernemerschap in Dijk en Waard?
Wethouder Nieuwenhuizen: “Lef en hard werken! Vorig jaar zaten we in een ongekende crisis en eigenlijk nog steeds wel. Ik hoor dan van ondernemers hoe ze daarmee omgaan, met veerkracht nieuwe dingen proberen om te zorgen dat de zaak blijft doordraaien en dat er brood op de plank is voor de medewerkers. Die positiviteit is ondernemers in heel Nederland eigen, wat deze regio vooral typeert is dat men juist dan harder gaat lopen.”

×

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met accountmanager Nathalie de Groot – Slotman, tel: 06 – 22038946

Direct contact