Skip to main content

Dinsdag 19 november hebben de gemeente Langedijk en Exellent Food & Snacks uit Heerhugowaard de overeenkomst getekend voor de afname van de eerste erfpachtkavel op bedrijvenpark Breekland. Wethouder Jan Piet Beers: “Wij zijn zeer blij dat er weer gebouwd wordt op Breekland. Exellent is een groeiend bedrijf met dertig man personeel. Doordat het bedrijf zich op Breekland vestigt, blijft de bedrijvigheid en werkgelegenheid behouden voor onze regio.”

Exellent Food & Snacks, producent van onder andere de Amsterdamse en Cas Spijkers croquetten, is op dit moment gevestigd in een huurpand in Heerhugowaard. Vincent Jongens van Exellent: “We groeien op dit moment als bedrijf zo hard, dat ons huidige pand echt te klein wordt. We waren dus naarstig op zoek naar iets anders.” Op bedrijvenpark Breekland neemt het bedrijf een kavel af in erfpacht ter grootte van 5000 m². Jongens: “We hebben ons georiënteerd in de regio, maar uiteindelijk gekozen voor bedrijvenpark Breekland vanwege de concurrerende prijzen die de gemeente Langedijk hanteert en het feit dat we hier een kavel in erfpacht kunnen afnemen. Dat geeft ons op dit moment wat meer financiële armslag, hoewel we er over denken op termijn de kavel te kopen. Daarnaast telde voor ons mee dat de account manager van Breekland meedacht over de mogelijkheden en dat de gemeente op zeer korte termijn de vergunning kon afgeven. Uiteindelijk is de vergunning binnen 2,5 week verleend. Dat is fantastisch, want we willen zo snel mogelijk draaien op Breekland.” De bouw van het pand start half december. Bouwburo Tauber, dat ook gevestigd is op Breekland, is hoofdaannemer. Jongens: “Het feestje voor de eerste paal vieren we uiteraard met Langedijker zuurkoolkroketjes.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Vincent Jongens via v.jongens@exellentfood.nl of kijk op: www.exellentfood.nl

25 november 2013

×

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met accountmanager Nathalie de Groot – Slotman, tel: 06 – 22038946

Direct contact