Skip to main content

Wethouder Jasper Nieuwenhuizen heeft samen met Willem Otter, directeur van BAM Specials, op het startsein gegeven voor de bouw van een hypermoderne fabriek voor prefab woningen. Ook aanwezig was Edward Zandbergen, directeur van Stam & Landman | Gevelelementen Noord-Holland. Het 10.000m2 grote pand wordt ontwikkeld aan de Strekel op Bedrijvenpark Breekland. Naar verwachting duurt de bouw ruim een jaar en start de productie in 2023.

Met de fabriek spelen BAM-dochterondernemingen Houtindustrie Stam & Landman (HSL) en Gevelelementen Noord-Holland (GNH) in op de stijgende vraag naar betaalbare, duurzame, circulaire en gezonde woningen. Bovendien is prefabricage veel sneller dan conventionele woningbouw en slecht weer kan geen vertraging opleveren. Dat zijn een belangrijke factoren in de kostenbesparing.

Economiewethouder Jasper Nieuwenhuizen: “Op Breekland wordt ruimte geboden aan diverse bedrijven van klein tot groot, starter of gevestigd. Het aantal leads en de uitgifte gaan beter dan voor corona. Afgelopen jaar zijn diverse nieuwe percelen in ontwikkeling gekomen. Ook komende tijd wordt hier veel gebouwd. De uitgifte op Bedrijvenpark Breekland gaat daarmee ontzettend goed. Goede bereikbaarheid, ruime opzet, duurzaamheid en flexibiliteit zijn hier de sterke punten. Prachtige dochterondernemingen van BAM die juist investeren in circulariteit, innovatie en efficiency op bijna drie hectare op Breekland, verwelkomen wij dan ook graag.”

HSL en GNH zijn gespecialiseerd in houten raamkozijnen, deuren en gevelelementen. Beide bedrijven zijn al ruim 25 jaar strategisch partner van BAM Wonen en maken sinds begin 2021 deel uit van BAM.Willem Otter: “De weg die we hiermee inslaan, past in onze strategie ‘Building a sustainable tomorrow’. Een digitale, industriële en modulaire manier van produceren vergroot de veiligheid in de bouw, verkleint de faalkosten en verhoogt de efficiency van het gehele bouwproces; we veranderen de woningbouw in een hightech productieproces. Zo realiseren we niet alleen volumes, maar ook enorme tijdwinst; de time to market verkorten we met deze methode met driekwart. De toepassing van de brede mogelijkheden van houtbouw is in dit proces cruciaal. Met de nieuwbouw van een hypermoderne productiefaciliteit op Breekland geven we daar invulling aan. Deze stap stelt ons in staat onze deskundigheid op gebied van duurzaamheid, circulariteit, digitalisering, modulaire en industriële bouwactiviteiten te benutten.”

×

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met accountmanager Nathalie de Groot – Slotman, tel: 06 – 22038946

Direct contact