Skip to main content

Het is koud in de bedrijfsruimte van Fawzi Darras. De ruimte is bijna leeg, op een grote koffiebrandmachine en een tafel met een paar stoelen na. Maar dat gaat binnen no time veranderen, zegt Fawzi enthousiast. “Over een jaar draait mijn bedrijf op volle kracht.”

Fawzi, die fulltime werkt als aannemer, heeft jarenlang in de koffie gewerkt. “Ik heb vroeger bij Barista gewerkt, daar heb ik het vak geleerd. Daarna heb ik een koffiecorner in Amsterdam gehad, in de Heisteeg 5. Deze zaak, die nu wordt gerund door mijn broer, werd indertijd heel goed beoordeeld door Johannes van Dam.”  Fawzi levert op dit moment zelfgebrande koffie aan restaurants en kantoren. “We zorgen voor heel goede kwaliteit koffie. Dat kan ik garanderen omdat ik zelf de groene bonen selecteer, importeer, brand en verkoop.”

Nederlandse smaak
Fawzi is zelf verslaafd aan goede koffie.  Lachend: “Ik ben wel eens op één dag heen en weer naar Milaan gereden om bij mij favoriete espressobar koffie te drinken. Na vijf espresso’s en vier cappuccino’s ben ik weer naar huis gegaan, helemaal gelukkig.”  Maar, zegt Darras, zijn koffie is nog beter. “Mijn koffie past beter bij de Nederlandse smaak, we maken de koffie iets zachter dan de Italiaanse koffie.”

Droom
Over een maand hoopt Fawzi te starten. “Ik heb een professionele koffiebrandmachine, dus het begin is er. Maar ik heb nog geen visitekaartjes of website, dat moet ik allemaal nog ontwikkelen. Over een jaar draait  mijn bedrijf op volle kracht. De start van een ambachtelijke koffiebranderij is voor mij de verwezenlijking van een droom.” Kunnen de andere ondernemers op Breekland bij Fawzi terecht voor koffie? “Er komt geen winkeltje bij de branderij. Ik werk op afspraak. Maar uiteraard kunnen de andere ondernemers bij mij terecht als ze een keer de koffie willen proberen.”

Fijne sfeer
Waarom heeft Fawzi voor Breekland gekozen? “Bedrijvenpark Breekland heeft een rustige sfeer, is ruim opgezet en er zijn nette bedrijven gevestigd. Dat is op andere industrieterreinen nog wel eens anders. Mijn bedrijf past hier goed.”

 De ambachtelijke koffiebranderij is gevestigd op Praam 7. Voor meer informatie: fawzidarras@gmail.com

 

×

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met accountmanager Nathalie de Groot – Slotman, tel: 06 – 22038946

Direct contact