Skip to main content

Op donderdag 3 september hebben de gemeente Langedijk en A.N.Boekel Waarland een overeenkomst getekend voor de afname van de kavel van 33.000 m² op Bedrijven Park Breekland. Wethouder Jan Piet Beers is blij met de komst van de groentegroothandel naar Breekland: “Opnieuw heeft een groot bedrijf gekozen voor ons kwalitatief hoogwaardige bedrijvenpark. A.N.Boekel Waarland is een sterk bedrijf, dat wortels heeft in onze eigen regio. Doordat het bedrijf zich op Breekland vestigt, blijft de bedrijvigheid en werkgelegenheid behouden voor onze regio. Fijn is ook dat het bedrijf actief is in de agribusiness, want daar richten wij ons met Breekland op.”

De groentegroothandel is op dit moment gevestigd in Waarland, gemeente Schagen. A.N.Boekel Waarland teelt, verwerkt, verhandelt groenten en heeft ook het transport in eigen beheer. Het bedrijf heeft circa 90 mensen in dienst. Directeur Niels Boekel: “Op de locatie waar we nu zijn gevestigd, kunnen en willen we niet uitbreiden. De Slootgaardweg is simpelweg te smal voor het drukke vrachtverkeer, op alle fronten scheuren we uit ons jasje. Er moest stevig geïnvesteerd worden in extra laaddocks en kantoorruimte, de koeling moet vanwege de strenge voedselveiligheidseisen vernieuwd worden en dan liggen er ook nog volop kansen in onze branche om verder te groeien. Kortom, hét moment om deze stap te maken.”

Centraal in het Noord-Hollands teeltgebied
Eigenaren Niels Boekel, Joost van Wonderen en Bas Francis hebben met name gekozen voor Bedrijven Park Breekland, omdat het slechts op 7 kilometer ligt van hun huidige vestiging. “We willen graag dicht in de buurt blijven van onze telers, Breekland ligt net als Waarland centraal in het Noord-Hollands teeltgebied. We zitten nu overal bovenop, zijn zeer flexibel en doen er alles aan de klant naar tevredenheid te bedienen. Als je verder van je bedrijf af woont, zeg je al snel: dat komt morgen wel. Terwijl snelheid en klantvriendelijkheid juist belangrijke elementen zijn van onze formule. Op Breekland kunnen we aan onze huidige werkwijze vasthouden, het gros van het personeel kan ’t namelijk op de fiets redden en ook niet onbelangrijk; de prijzen op Breekland zijn concurrerend in de regio en de ontsluitingen richting de A7 en de A9 zijn gunstig.”

Bouwtekening al gereed
Boekel beschikt al over een bouwtekening van het pand. “Architect Nico Dekker uit Nieuwe Niedorp heeft onze wensen aangehoord en bekeken en kwam daarna met deze tekening. ‘Prachtig, dat mag je zo neerzetten’, zeiden we tegen hem. Nu de tekening er is, gaat het echt beginnen voor ons. Dat is fantastisch, want we willen zo snel mogelijk gaan bouwen op Breekland.

Kijk voor meer informatie op: www.boekelwaarland.nl.

×

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met accountmanager Nathalie de Groot – Slotman, tel: 06 – 22038946

Direct contact