Skip to main content

De burgemeester van Langedijk, Leontien Kompier, heeft op vrijdag 8 november officieel het Research & Development (R&D) Center van InnoVfoam geopend op Bedrijvenpark Breekland. Naast het helikopterplatform en de helikopter, is deze hangar een nieuwe blikvanger op Breekland. Kompier: “Samen met de Commissaris van de Koning was ik hier in april 2018 en ik zie de groei van dit bedrijf, een pionier die hier in 2009 landde en alsmaar groeit!”

InnoVfoam ontwikkelt blusschuimsystemen voor de luchtvaart en industrie en gebruikt het helikopterplatform en ook het R&D Center – feitelijk een hangar aan de voorzijde voor het geven van demonstraties. Burgemeester Kompier benadrukte in haar speech het innovatieve karakter van Bedrijvenpark Breekland en de bedrijven die hier zijn gevestigd. ”InnoVfoam is een innovatief bedrijf. We zijn er als gemeente trots op, dat we zulke bijzondere bedrijven binnen onze gemeentegrenzen hebben. Een toonaangevend bedrijf met een bijzonder specialisme. Gevestigd op Breekland, met een groot bereik in Europa. Ook de manier waarop InnoVfoam de producten toont aan haar klanten is heel bijzonder. De klanten kunnen in de hangar met eigen ogen zien hoe de blussystemen werken. De innovatie van het bedrijf straalt ook uit naar bedrijvenpark Breekland.”

 

Ook Breekland is volop in ontwikkeling, aldus de burgemeester. “Als u als bezoeker een rondje rijdt over het bedrijventerrein, is het nog best groen en lijkt er nog veel uitgeefbaar terrein te zijn.

Maar achter de schermen gebeurt er van alles. Het laatste jaar zijn er veel opties genomen op kavels door het lokale en regionale bedrijfsleven. Ook wordt gelukkig weer volop gebouwd. InnoVfoam is koploper op het gebied van duurzaamheid. Met de komst van het bedrijf straalde u dat uit en de ontwikkeling van dit nieuwe pand, met z’n houten constructie, is hier wederom een prachtig voorbeeld van. Duurzaamheid staat bij meerdere ondernemers op Breekland bovenaan de agenda. De slogan van Breekland is: Ondernemen doe je op Breekland Bedrijven Park! Ik ben er bijzonder trots op dat Langedijk zo’n mooi bedrijvenpark heeft.”

×

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met accountmanager Nathalie de Groot – Slotman, tel: 06 – 22038946

Direct contact