Skip to main content

Burgemeester en wethouders van gemeente Langedijk brachten op 25 oktober een bezoek aan Pakano Lighting op Bedrijvenpark Breekland in Oudkarspel. Pakano Lighting is een groothandel in verlichting en elektrotechnische materialen. De motto van het bedrijf luidt: ‘Licht doet leven. Licht bepaalt ons ritme van dag en nacht, wat we zien en zelfs hoe we ons voelen. En waar het licht van de zon tekort schiet, gaat Pakano Lighting verder.’

Eigenaar Rob Fick trapte af met een visie op licht: licht is vanzelfsprekend, maar goed licht is lang niet zo vanzelfsprekend. Terwijl het kan bijdragen aan het welbevinden van mensen, bijvoorbeeld in zorginstellingen. De combinatie van licht en zorg sprak wethouder Fintelman erg aan. “Het is erg bemoedigend dat dit kan bijdragen aan goede zorg. Dat opent nieuwe perspectieven.” Fick gaf aan dat Pakano Lighting altijd zoekt naar de optimale balans tussen stijl en effectiviteit. “Want licht kan een ruimte maken of breken. En dus streven wij naar doeltreffend licht: sfeervol waar het kan, functioneel waar nodig.” Peter Mannaerts ging vervolgens in op de ‘zin en onzin van LED-verlichting’. “Wanneer je alleen naar het energieverbruik kijkt, is LED inderdaad een energiezuinig en duurzaam alternatief voor een gloeilamp. Maar het kan nog zuiniger en duurzamer dan nu. En daarbij komt dat er ontzettend veel ondeugdelijke LED-lampen in omloop zijn. Wij werken aan duurzamere alternatieven.” Burgemeester Hans Cornelisse: “Ik word erg enthousiast als ik zo’n bedrijf bezoek. Licht is dus echt iets waar je met kennis en creativiteit over moet nadenken.”

Logische keuze voor Breekland
De keuze voor Breekland was een logische, aldus Mark Fick. “De ruimte hier en de samenwerking met gemeente zorgde acht jaar geleden voor een snelle keuze, ondanks de toenmalige crisis in de lichtindustrie. Gelukkig ligt de crisis nu achter ons.” Wethouder Beers: “Ik ken vanuit Breekland dit bedrijf al een tijdje en het is mooi om te zien dat een bedrijf met een filosofie in de regionale markt een topper blijft.”

×

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met accountmanager Nathalie de Groot – Slotman, tel: 06 – 22038946

Direct contact