Skip to main content

Gedeputeerde Jan van Run vereerde vrijdagochtend 7 maart 2015 Langedijk met een bezoekje. In vogelvlucht kreeg hij de highlights van onze gemeente gepresenteerd. En ondanks het grijze wolkendek van die morgen wist Langedijk een zonnige indruk te maken.

Het bezoek werd afgetrapt in Museum BroekerVeiling. Na een welkomstwoord door wethouder Jan Piet Beers deed projectleider Jasper de Boer van de gemeente uit de doeken hoe het ervoor staat met de supermarktontwikkeling in Langedijk. Aansluitend gaf Serge Gouweleeuw van BDP Bouwfonds een presentatie over de (nieuwbouw)plannen van het Veilingterrein. Vervolgens kon Van Run op locatie aanschouwen hoe de transformatie van dit terrein vorm krijgt.

Na het bezoekje aan het Veilingterrein werd via ’t Lint de tocht vervolgd naar de Dorpsstraat waar  Ton Horseling, eigenaar van restaurant De Burg, de gedeputeerde trakteerde op een amusante geschiedenisles. Tijdens de koffie kreeg Van Run een slideshow te zien over  het ‘vitale lint’ (het winkelgebied in Noord- en Zuid-Scharwoude), het belang van doorvaarbaarheid voor Langedijk en de economische kansen van onze gemeente. Ook de heer Horseling benadrukte het belang van de doorvaarbaarheid voor de plaatselijke ondernemers. Van Run erkende dit en er ontspon zich een levendige discussie over de toegevoegde waarde van Langedijk, met name als één van de toeristische trekpleisters in de Randstad.

De laatste stop was op Bedrijvenpark Breekland. Na een rondje over het terrein, waarin de ruime opzet en het reeds bestaande aanbod van interessante ondernemingen werd onderstreept, stond een bezoekje aan Exellent Food & Snacks op het programma. Eigenaar Vincent Jongens gaf met veel enthousiasme een rondleiding door zijn imposante pand. En natuurlijk werd de ochtend afgesloten met een overheerlijk broodje kroket uit eigen fabriek.

×

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met accountmanager Nathalie de Groot – Slotman, tel: 06 – 22038946

Direct contact