Skip to main content

Op 12 september heeft er weer een Breekland Café plaatsgevonden. Ditmaal in samenwerking met het Langedijker platform Lokaal & Duurzaam en het regionaal business netwerk Duurzaam Ondernemen in Noordwest Holland. Centraal stond de voorronde van de Let’s DO Award: Langedijker bedrijven presenteren hun succesvolle duurzame innovaties. Het bleek een succesvolle combinatie: de belangstelling was groot!

Ans Ursem, eigenaar van FairBusiness, opende de middag, zij heette iedereen welkom en onderstreepte het belang van duurzaam ondernemen. Rob Fick, eigenaar van Pakano voegde er in zijn voorwoord aan toe dat we duurzaamheid moeten combineren met de luxe van tegenwoordig. Dat geldt ook voor licht: licht is weldadig maar hoeft niet overdadig te zijn.

Glenn van der Brug van MVO Nederland legde in zijn presentatie uit wat sociale innovatie inhoudt. Maatschappelijk ondernemen onderscheidt zich op het moment dat iemand een goed idee heeft, het wordt dan direct uitgevoerd. De groep werd uitgedaagd om na te denken over wat een bedrijf nodig heeft om in te spelen op alle veranderingen. Er ontstond een interessante discussie waarin informatie, flexibiliteit en samenwerken vaak werd genoemd.

Vanaf 16.00 uur was het de beurt aan de genomineerden. Marco Koeleman van Zonnegrond legde uit dat zijn bedrijf streeft naar een 100 procent duurzame energieproductie in Nederland, voor een schone en duurzame toekomst. Zonnegrond biedt de mogelijkheid om te investeren in duurzame energieprojecten. Hoe meer mensen participeren, hoe sneller een schone en duurzame toekomst veiliggesteld kan worden.

Minca Mossel van Minca’s kookkunst op maat vertelde bevlogen over haar cateringbedrijf. Zij werkt met producten van het seizoen en haar verpakkingsmaterialen (o.a. bekers, schaaltjes) zijn volledig biologisch afbreekbaar. Alle producten haalt zij uit de regio met uitzondering van de Zuid-Afrikaanse wijnen. Een reis door dit gebied heeft haar doen inzien hoe belangrijk het produceren van wijn voor dit deel van Afrika is.

Danny Verdonk van de NOW Group ontwikkelt nieuwe banen voor en mét mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het gaat om 55-plussers, mensen met een arbeidsbeperking of jongeren die om wat voor reden dan ook te lang aan de kant hebben gestaan. Door sociaal, innovatief te ondernemen biedt zijn bedrijf de medewerkers kansen zich te ontwikkelen en hun talenten te gebruiken.

Gerrit Peijs van de Kroon van Holland promoot het gebruik van producten uit de regio en doet dit graag samen met scholieren en studenten. Op deze manier versterkt Kroon van Holland onze regio op het gebied van recreatie, onderwijs en economie.

De jury, bestaande uit Ruud Kos van Wayfront, Atie Zuurbier van SariFairFashion (finaliste van vorig jaar) en Gijs van Veenhuizen van Flynth adviseurs en accountants, ging hierna in beraad. Zij besloten dat Zonnegrond en Kroon van Holland de finalisten worden die op 9 oktober gaan strijden om de winst. Alle genomineerden werden verwend met bloemen van Florapro, een van de finalisten van regio Alkmaar.

Hierna werd er nog lang van gedachten gewisseld onder genot van een drankje en heerlijke gezonde groentehapjes van Minca.

Al met al een zeer inspirerende middag!

 

×

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met accountmanager Nathalie de Groot – Slotman, tel: 06 – 22038946

Direct contact