Skip to main content

Sinds 1 april 2015 kan Breekland weer een nieuwe ondernemer verwelkomen: JC Geerligs Transport. Jan Coen Geerligs: “Toen ik hier vorig jaar voor het eerst kwam, werd ik betoverd door de ruimte en rust. Ik dacht: dit is echt mijn plekkie.”

In 1994 begon Jan Coen Geerligs met zijn transportbedrijf. “Ik begon met twee busjes. Inmiddels telt ons bedrijf 10 man personeel, eenzelfde aantal auto’s, beschikken we over 25 trailers en hebben we zo’n 265 klanten.” JC Geerligs Transport doet zowel verhuizingen voor particulieren als nationaal en internationaal (snel)transport voor bedrijven. Geerligs: “Snelheid van handelen, servicegerichtheid en het oplossen van logistieke puzzels van klanten zijn onze sterke kanten.” Tot voor kort was het bedrijf gevestigd in Schagen, maar de onderneming had veel meer ruimte nodig. Geerligs: “Ik heb eerst nog gekeken in Schagen voor een andere locatie. De gemeente had wel grond, maar daar waren nog geen nutsvoorzieningen aangelegd. Voordat zo’n locatie een beetje gaat leven, dan ben je alweer jaren verder.”

“Onze loods op Breekland voldoet aan de hoge eisen die tegenwoordig worden gesteld in de logistieke dienstverlening”, zegt Geerligs. “We willen namelijk ook opslag bieden voor inboedels, webshops en archieven. In de transportsector zijn de rendementen niet hoog, maar in de markt van webshops en goederenhandling zie ik zeker nog groei dankzij de sterk toenemende e-commerce. Met alleen wielen kunnen we het niet verdienen. De opslagvoorziening biedt nieuwe kansen en zorgt ook voor synergie met het wagenpark.” Geerligs is heel tevreden over zijn keuze. “Breekland is ruim opgezet, oogt heel verzorgd en heeft volop ruimte voor logistiek en parkeren. Het bedrijvenpark heeft uitstekende ontsluitingen richting Amsterdam, Den Helder en Hoorn. Toen ik hier vorig jaar voor het eerst kwam, werd ik betoverd door de ruimte en rust. Ik dacht: dit is echt mijn plekkie. Daar kwam bij dat de gemeente Langedijk binnen twee weken alle vergunningen had geregeld. Dat was heel prettig.”

JC Geerligs Transport is gevestigd op Schuit 2. Voor meer informatie: www.geerligs-schagen.nl.

 

×

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met accountmanager Nathalie de Groot – Slotman, tel: 06 – 22038946

Direct contact