Skip to main content

Woensdag 11 maart bezocht wethouder Economische Zaken Jasper Nieuwenhuizen Microtherm BV op Breekland (Oudkarspel). Hij sprak daar met directeur Rik Swikker. Nieuwenhuizen: “Nieuwe ondernemers op Breekland wil ik graag zelf verwelkomen. Dit mooie MKB-bedrijf is al tientallen jaren in onze gemeente gehuisvest. Na jarenlange groei op de Mossel, is Microtherm eind vorig jaar verhuisd naar Breekland. Een innovatief bedrijf, dat al meer dan 40 jaar gespecialiseerd is in het bewerken en verspanen van kunststof. Een mooie onderneming met vakmensen!”

Microtherm is in 1980 gestart als klein bedrijf. Rik Swikker stapte 36 jaar geleden in en werd in de jaren ’90 mede-eigenaar. “Voorheen werkte ik bij een installatiebedrijf in Amsterdam, maar ik koos voor Microtherm, omdat ik dan minder ver hoefde te reizen en het toen al een zeer innovatief bedrijf was. Al snel verhuisden we naar de Mossel. In die periode daarna zijn we hard gegroeid. Natuurlijk hebben we in 2008 en 2009 een stap terug moeten doen, maar vervolgens ging de groei gestaag door.”

Verhuizing naar Breekland
Microtherm zat in een mooi pand, aldus Swikker. “Maar het pand aan de Mossel voldeed niet meer, het was te klein en we willen groeien. Ongeveer twee jaar geleden zijn we echt gaan nadenken over een mogelijke verhuizing. Verhuizen gaf ook ons de mogelijkheid om te investeren in duurzaamheid.”

Duurzaamheid en hergebruik
Kwaliteit en duurzaamheid stonden hoog in het vaandel bij het ontwerp van het nieuwe bedrijfspand. Swikker: “Bij al onze bedrijfsprocessen staan kwaliteit en duurzaamheid centraal. Om een voorbeeld te geven: vroeger werden onderdelen van RVS gemaakt, maar door zuren is kunststof in de voedingsindustrie veel duurzamer. Ook in de bedrijfshal zijn allerlei duurzame en kwalitatief hoogwaardige technieken toegepast, zoals een geluidsabsorberend plafond, innovatieve verwarming en airco. Daardoor is het in het kantoorpand plezierig en rustig werken. Verder maken we gebruik van nieuwe, duurzame machines en hergebruiken we zoveel mogelijk materialen en oudere machines. Met een grote dosis gezond verstand en een team dat heel dienstverlenend is, maken we de klanten blij.”
Wethouder Nieuwenhuizen: “De foodsector is een belangrijke pijler onder de lokale economie. Ook dit bedrijf draagt daaraan bij. Het is mooi om te zien dat een innovatief bedrijf met drive en passie al jaren goed draait in onze gemeente. Dat is een compliment waard! Ik wil u van harte feliciteren met uw keuze voor Breekland en nog veel goede ondernemersjaren toegewenst!”


Microtherm
Met een hoog gekwalificeerd team en machinepark wordt door Microtherm nagenoeg elk kunststof onderdeel of product op maat bewerkt. Microtherm maakt zowel kunststof halffabricaten als eindproducten. Opdrachtgevers zitten in verschillende branches, waaronder de voedingsmiddelenindustrie, machinebouw, landbouwmechanisatie, offshore, farmaceutische industrie, transport en automotive.


 

×

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met accountmanager Nathalie de Groot – Slotman, tel: 06 – 22038946

Direct contact