Skip to main content

Dinsdagmiddag 2 mei sloeg wethouder Bert Fintelman, onder toeziend oog van wethouder Jan Piet Beers, de symbolische eerste paal van de Milieustraat op bedrijvenpark Breekland. De Milieustraat kan straks 18 verschillende afvalstromen verwerken, waaronder ook oude matrassen, harde kunststoffen en piepschuim, en voldoet daarmee aan de landelijke richtlijnen. Fintelman: “Deze eerste paal is echt een mijlpaal. Door grondstoffen in te zamelen, te scheiden en te hergebruiken kunnen we als Langedijk een belangrijke bijdrage leveren aan de noodzakelijke milieudoelstellingen.”

De Milieustraat krijgt een verhoogd bordes/perron, waar inwoners gemakkelijk hun afval kwijt kunnen. Fintelman: “En doordat de Milieustraat in Langedijk gevestigd blijft, blijft het gescheiden aanbieden van grondstoffen laagdrempelig voor onze inwoners.” De gemeente Langedijk streeft ernaar dat in 2020 75% van het huisafval gescheiden wordt ingezameld.
Na het slaan van de palen, worden de vloeistofdichte vloeren van de Milieustraat gestort. Ook komt er een klein chemisch afvaldepot en een beheerdersunit. Naar verwachting opent de Milieustraat eind oktober zijn deuren.

Breekland gaat goed
Wethouder Jan Piet Beers: “Het raadsbesluit van 8 september 2015 was een belangrijk besluit en de reden waarom wij hier nu staan. De economie trekt weer aan. Dat merken wij ook hier op Breekland. De afgelopen maanden hebben wij zes ontwikkelingen op Breekland kunnen waarnemen, waaronder de komst van A.N. Boekel. En met de Milieustraat kunnen we zeggen dat de eerste straat op Breekland is uitverkocht! Daarnaast hebben wij de firma Tijdeman op de Schuit mogen verwelkomen, heeft Exellent Food & Snacks uitgebreid, hebben de heren Stoop en Bakker van een ijzeren geraamte aan de Praam dit najaar iets moois gemaakt en is Baker Hughes als nieuwe huurder aan de Boezemschop op Breekland gekomen. Met de Milieustraat meegeteld, waren er dus op vijf punten tegelijk bouwontwikkelingen. Tevens blijven de leads voor Breekland binnenkomen. Binnenkort zitten we weer bij de notaris voor twee nieuwe percelen. Ik wens de aannemer van de Milieustraat veel succes bij de aanleg! En ik zie deze ontwikkeling als onderdeel van de verdere groei van een mooi en sterk Breekland Bedrijven Park!”

×

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met accountmanager Nathalie de Groot – Slotman, tel: 06 – 22038946

Direct contact